Protect tågesikring ny Gazelle og Årets danske sikkerhedsvirksomhed 2011

Den danske tågesikringsproducent Protect i Hasselager har de seneste år haft en forrygende vækst med stor eksport til over 40 lande. Det afspejler sig i omsætningen, men også i to fornemme udpegninger: Årets danske sikkerhedsvirksomhed og Gazelle-virksomhed. Den succesfulde producent har ved 10-års jubilæet desuden valgt at styrke bestyrelsen.Fra iværksættervirksomhed til verdens største på sit felt på kun ti år! Samt titlen som Årets danske sikkerhedsvirksomhed og Gazelle inden for samme måned. Det er næsten mere, end en virksomhedsleder kan håbe på.

 

 

“Det er gået hurtigt, og vi er både beærede og begejstrede over først at modtage brancheprisen Årets danske sikkerhedsvirksomhed og derefter blive udnævnt til Gazelle af Børsen,” udtaler Protects administrerende direktør Poul Dalsgaard, der har været med fra firmaets start og stadig føler sig som iværksætter. Få år efter starten var Protect faktisk med i finalen ved Iværksætterprisen 2004.Årets danske sikkerhedsvirksomhed Prisen som Årets danske sikkerhedsvirksomhed blev uddelt under branchemessen SecurityuserExpo, hvor dommerpanelet bestående af adm. direktør Lennart Alexandrie, AR Media International og general manager Bjørn-Erik Jørgensen, AR Media International samt direktør Kasper Skov-Mikkelsen, Sikkerhedsbranchen begrundede deres valg således: “Et konsekvent fokus på innovation, kvalitet og kundernes behov har lagt grunden for den kraftige vækst, som har gjort Protect til global markedsleder inden for tågesikring – samt et overbevisende forbillede for dansk entreprenørskab.”

Gazelle-virksomhed 2011 Kort tid efter opnåede Protect at blive en af årets Gazelle-virksomheder. Prisen uddeles af Dagbladet Børsen til virksomheder, der de seneste fire år har haft positiv vækst i omsætningen eller bruttoresultatet – og som samtidig har fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.

“To priser inden for ganske kort tid – det er overvældende. Priserne tilkommer jo egentlig vores trofaste kunder og Protects medarbejdere,” mener Poul Dalsgaard.

“Vi var som iværksættere heldige at få en god ide på det rigtige tidspunkt. I begyndelsen var det svært at få kunderne til at tro på, at man kan sikre mod indbrud ved at fylde lokalerne i sin virksomhed med tåge og gemme værdierne. Men “seeing is believing”.

“Så ideen gør det ikke alene. En stab af dedikerede medarbejdere samt alarminstallatørerne og slutbrugerne, der kunne se det geniale i tågesikring, har den største del af æren for vores succes,” forklarer Poul Dalsgaard.

Vækst og nye markeder Selv om Protect efter ti år må betegnes som en etableret virksomhed har Poul Dalsgaard bevaret pionerånden og den smittende begejstring. Han lærer af sine erfaringer, men lader ikke arbejdet blive en rutine. Det benytter han, hver gang Protect kaster sig over nye markeder ude i verden.

Protect eksporterer i dag over 80 % af sin produktion til flere end 40 lande. I Danmark er Protect absolut markedsleder, hvor man sælger tågekanonerne igennem et net af professionelle alarminstallatører.

“Nye markeder giver nye udfordringer og ny læring til os. Så samtidig med, at vi arbejder med at udvide de eksisterende markeder, arbejder vi med at finde nye markeder for ekspansion. De kommende nye markeder har vi identificeret. Og vi er i gang med at lede efter de rette medarbejdere til at løfte opgaven,” fortæller han uden at ville røbe mere.

Protects årsregnskab er netop afsluttet og viser en vækst på 40 %, ligesom der er budgetteret med yderligere vækst i det kommende år. Væksten kommer fra en målrettet strategisk satsning og dygtigt arbejde i Østeuropa og Sydamerika.

Ny bestyrelse Protect tågekanoner produceres i Danmark og er 100 % danskejet af Poul Dalsgaard og Claus Damgaard.

“I forbindelse med firmaets hastige vækst har vi løbende overvejet strukturen. Og vi har i ejerkredsen vurderet, at Protect nu vil kunne styrkes ved at etablere en ny bestyrelse. Vi har derfor nøje udvalgt tre kandidater, der heldigvis har accepteret vores forslag. Så vi glæder os til at gøre brug af deres sparring i bestyrelsesarbejdet,” fortæller firmaets adm. direktør og medindehaver.

Poul Dalsgaard er sikker på, at de tre nye bestyrelsesmedlemmer med vidt forskellige kompetencer vil kunne sikre den fortsatte udvikling af Protect samt øge vækst og indtjening de kommende år.

De tre nye bestyrelsesmedlemmer i Protect er: Jens Lübeck Johansen, der er selvstændig konsulent med en uddannelse fra Handelshøjskolen i Aarhus samt en MBA fra IESE i Barcelona. I dag er han desuden formand for bestyrelsen i Neurodan A/S og Borean Pharma A/S. www.jlj-consult.dk Søren Kjær, der er selvstændig konsulent og mastercoach med en baggrund i den grafiske branche, forlagsvirksomhed og marketing. http://xcoach.dk Carsten Guldmann, der er adm. direktør for V. Guldmann A/S, der udvikler, producerer og sælger hjælpemidler til handicappede og arbejdsredskaber til deres hjælpere. www.guldmann.dk Herudover er Protects to ejere – Claus Damgaard og Poul Dalsgaard – medlemmer af bestyrelsen.

Dansk kvalitet Siden Protect blev etableret i 2001, har man produceret og installeret over 40.000 anlæg med tågesikring over hele verden. De er installeret hos så vidt forskellige kunder som guldsmede, optikere, radio-/TV- og IT-forhandlere, tankstationer, fødevarebutikker, stat og kommuner samt i private hjem.

Blandt andet har Jyske Bank ladet sine 120 afdelinger sikre med tågekanoner, så bankernes dyre møbler, AV- og IT-udstyr ikke bliver stjålet. På samme måde har f.eks. Georg Jensens design-forretning på Strøget i København sikret sig med tåge, ligesom JYSK, STARK og REMA 1000 har sikret deres butikker.

Den lokale kontakt til kunderne varetages af et landsdækkende net af certificerede alarminstallatører og forhandlere, som besidder stor kompetence og erfaring inden for installation og drift af Protects produkter.

#####

Om Årets danske sikkerhedsvirksomhed 2011:

Årets danske sikkerhedsvirksomhed udpeges af mediekoncernen Detektor Scandinavia, der blandt andre har Sikkerhedsbranchens direktør Kasper Skov-Mikkelsen i panelet. Begrundelsen lød: Detektor tildeler Protect A/S udmærkelsen Årets danske sikkerhedsvirksomhed 2011. “Et konsekvent fokus på innovation, kvalitet og kundernes behov har lagt grunden for den kraftige vækst, som har gjort Protect til global markedsleder inden for tågesikring – samt et overbevisende forbillede for dansk entreprenørskab.” Læs mere på www.securityworldhotel.com/dk

(www.securityworldhotel.com/dk/news.asp?string1=årets danske sikkerheds&string2=&string3=&string4=&YearSearch=2011&category=1&company_id=26943&id=56311)

#####

Om Gazelle-prisen: Titlen Gazelle-virksomhed tildeles af Dagbladet Børsen til virksomheder, der de seneste fire år har haft positiv vækst i omsætningen eller bruttoresultatet – og som samtidig har fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden. Læs mere på http://borsen.dk/gazelle

#####

Billedtekst: Adm. dir. Poul Dalsgaard, Protect, modtager prisen for Årets danske sikkerhedsvirksomhed af (tv) adm. direktør Lennart Alexandrie, AR Media International og (th) general manager Bjørn-Erik Jørgensen, AR Media International.

#####

Yderligere oplysninger kan hentes hos:

Protect A/S Jegstrupvej 30, 8361 Hasselager Telefon +45 8672 1881, fax: +45 8672 1882 info@Protect.dk – www.Protect.dk

Administrerende direktør Poul Dalsgaard, pd@ProtectGlobal.com – mobil +45 4030 0020

Pressekontakt: journalist Per Raahauge, +45 2170 7979, protect@2pr.dk Send en mail retur med ”afmelding”, hvis du ikke længere ønsker information om tågesikring. Foto i høj opløsning kan rekvireres på msj@protectglobal.com, protect@2pr.dk eller på www.2pr.dk.

Om Protect A/S

Protect A/S udvikler og producerer tågekanoner til tyverisikring af værdier. Fabrikationen forgår i Danmark. Tågekanoner monteres sammen med traditionelle tyverialarmer. Når alarmen aktiveres lægges rummet i en tåge, så tyven ikke går derind. Og er han inde i rummet, når tågen spredes, er det umuligt at finde værdigenstande at stjæle.

Protect A/S blev etableret i 2001 og ejes i dag af selskabets administrerende direktør Poul Dalsgaard samt af Claus Damgaard. Protect A/S har en samarbejdsaftale med hovedparten – flere end 330 – af alarm-installatørerne i Danmark. Protect A/S dækker over 95 % af markedet for tågekanoner i Danmark. I udlandet har Protect A/S et net af distributører i 40 lande, der sælger over halvdelen af produktionen. Tallet er stigende. Protect A/S har i dag 10 medarbejdere, der beskæftiger sig med administration, udvikling, salg og markedsføring, mens produktionen af tågekanoner er outsourcet til en Århus-virksomhed med speciale i elektronik og metalforarbejdning. Sortimentet består i dag af fire grundmodeller: FOQUS, Protect 600, Protect 1100 og Protect 2200, som er dimensioneret til rum af forskellig størrelse. Protect’s produktportefølje indeholder også Protect Security Strobe – en stroboskoplampe, som forstærker tågens virkning. Fra kundelisten kan nævnes: Jyske Bank, Jysk, Rema 1000, Stark, Matas, Profil Optik, Dansk Supermarked, Georg Jensen, B&O, Pilgrim, TDC, Sainsbury, Tesco, Bank of Ireland, SPAR samt statsinstitutioner og en lang række kommuner. Flere oplysninger om Protect A/S og tågesikring kan hentes på www.Protect.dk.

PR about professional and consumer Electronics. Security solutions, and Construction.

Phone +45 21 70 79 79    |    www.msdk.eu    |    VAT Reg. Number CVR 34077835    |    Bank: Alm Brand Bank, Midtermolen 7, DK-2100 Copenhagen Ø


Copyright Media Services © 2012. All Rights Reserved.